Alweer 3 jaar uit en eten bij Grand Café Laurentz

Heb jij zin in een gezellige middag of avond uit in Heemskerk? Ga dan eens naar de oude Sint Josephschool aan de Anthonie Verherenstraat. En nee, niet om je kennis van spelling en de tafels bij te spijkeren. In het mooie monumentale pand is Grand Café Laurentz gevestigd: een sfeervolle plek waar je heerlijk kunt lunchen, borrelen of dineren. En een plek die de lokale geschiedenis en omgeving erkent. 

Het grand café deelt het pand met Podium Laurentz, waar onder andere films, voorstellingen en concerten te zien zijn. Vanaf de bar en het terras kijk je uit op de Laurentiuskerk, waarnaar Laurentz is vernoemd. Ook het glas-in-lood-logo van Laurentz is een verwijzing naar de kerk. Het grand café in Heemskerk is nu alweer 3 jaar open, al voelt dat niet zo voor eigenaar Arjan Sierhuis.

“We zijn op 5 maart 2020 geopend, dus officieel zijn we nu 3 jaar open, maar door alle coronasluitingen is het eigenlijk veel korter”, vertelt Arjan. Na een periode van hard werken en een grote verbouwing voor de opening in 2020 moest Grand Café Laurentz de deuren na anderhalve week alweer sluiten. Geen droomstart, maar gelukkig wisten gasten het grand café ook na de periodes van sluitingen steeds weer te vinden. En dat betekent dat Arjan kan doen waar hij blij van wordt in het dorp waar hij blij van wordt.

Gezelligheid en teamwerk in Grand Café Laurentz

Arjan is altijd al een horecamens geweest. Op zijn 15e is hij begonnen als afwasser en daarna is hij altijd in de horeca blijven werken. Voor de opening van Laurentz heeft Arjan nog drie andere bedrijven gehad, die hij met succes heeft verkocht. En nu is hij het gezicht geworden van Grand Café Laurentz. Arjan is veel in de zaak te vinden. Hij houdt van het contact met de gasten én met het team: “een mooi team om trots op te zijn”.

Gezelligheid en samenwerking zijn de twee dingen die werken in de horeca voor Arjan zo leuk maken. Met het motto “uit en eten” zet het team van Laurentz zich altijd in om hun gasten de beste beleving te geven. En het harde werken loont! Bezoekers zijn enorm enthousiast over de sfeer, de bediening en natuurlijk het lekkere eten bij Grand Café Laurentz.

“Alles bij elkaar maakt wat je zaak is. We zijn goed aangeschreven als restaurant en krijgen veel positieve reacties van gasten. Ik ben heel trots op hoe we ontvangen zijn.”

Arjan Sierhuis

Heerlijk genieten in Heemskerk

Naast tijd doorbrengen met zijn gezin en boswandelingen met de hond houdt Arjan als drukke horeca-eigenaar niet veel vrije tijd over. Maar voor mensen die Heemskerk willen bezoeken, laat hij weten dat er in de buurt genoeg te zien en te doen is om een dagje lekker te genieten. Zo tipt hij het duingebied, de mooie oude gebouwen en de goede horeca van Heemskerk.

Arjan is zelf geboren in Heemskerk en is gek op zijn ‘ons-kent-ons-dorp’ met aardige mensen en winkeliers die onderling samenwerken. Als je het hem vraagt, past de Ezelpas perfect bij Heemskerk. “Als er wat moet gebeuren, ben je er voor elkaar en steun je elkaar”, zegt Arjan. Dat geldt niet alleen voor de winkeliers onderling, maar ook voor de consumenten die ervoor kiezen om hun geld in het dorp te besteden.

Heb jij een Ezelpas gekregen? Of zomaar zin in een lunch, avondmaaltijd of borrel buiten de deur? Van Pulled Jackfruitkroketten tot Sticky Ribs: de menukaart staat vol met lekkers. Ervaar zelf de smaken, gastvrijheid en gezelligheid van Grand Café Laurentz. Ga eens langs of reserveer via de website.

Grand Café Laurentz is woensdag tot en met zondag geopend van 10:30 tot 23:00 uur.