Verlanglijstje inspiratie: 15 tips en ideeën

Nu Sinterklaas en Kerstmis naderen, krijg je waarschijnlijk de vraag: wat wil je graag hebben? We houden ervan om elkaar cadeautjes te geven aan het einde van het jaar, maar we houden er ook van om daar een beetje hulp bij te krijgen! Verlanglijstje inspiratie nodig? In dit artikel vind je meer dan genoeg ideeën voor leuke cadeaus om te vragen of om te geven, als jij zelf nog op zoek bent naar het perfecte cadeau voor iemand anders.

Leuke cadeaus om op je verlanglijstje te zetten

1: Spelletjes

Van bordspellen en kaartspellen tot games of puzzels: spellen zijn leuk voor jong en oud, en de perfecte activiteit voor het winterseizoen.

2: Sportartikelen

Denk aan warme wandelsokken, een vervanging voor je versleten yogamat of extra tennisballen. Welke sport je ook doet, je kunt vast nog wel sportspullen gebruiken.

3: Knusse cadeaus

Kussens, kleedjes en kaarsen: met deze drie k’s maak je jouw huis klaar voor winterse gezelligheid. En je kunt er eigenlijk nooit genoeg van hebben.

4: Elektronica

Van een nieuw oplaadkabeltje tot een speaker voor in de douche: handige elektronica of leuke gadgets kunnen ook prima op je verlanglijstje.

5: Leesboek

Boeken zijn populair tijdens de feestdagen. Logisch, want we hebben vaak wat extra vrije tijd. Een goed moment dus om een spannende thriller, interessante biografie of heerlijke roman te vragen.

6: Iets om te eten

De decembermaand is de maand van lekkernijen. Kun je ook geen genoeg krijgen van gevulde speculaas en kerstkransjes? Zet ze op je verlanglijstje, zodat je na de feestdagen nog een voorraadje hebt om van te genieten.

7: Iets om te drinken

Een mooie fles doet het ook goed in de schoen of onder de boom, bijvoorbeeld een volle rode wijn, feestelijke bubbels of een krachtig koffielikeurtje.

8: Dagje uit

Geen behoefte aan spullen of etenswaren? Voor je verlanglijstje inspiratie kun je ook denken aan activiteiten of uitjes die je samen met de gever kunt doen, zoals gezellig uit eten of een filmavondje.

9: Ontspanning en verzorging

Zet een ontspannende badolie of een kleurrijke bruisbal op je lijstje en plan dan een spa-momentje in eigen huis.

10: Pyjama of pantoffels

Als je tijdens die koude, druilerige weekenden ook het liefst binnen blijft, doe je dat toch lekker in een comfortabele pyjama met warme sloffen aan je voeten?

11: Hobbyspullen

Of je nu graag schildert, doe-het-zelfprojecten maakt of met Lego de mooiste creaties bouwt, vraag een leuk cadeau dat met jouw hobby te maken heeft.

12: Cadeau voor je huisdier

Vergeet niet om iets voor je beste vriend op je lijstje te zetten. Die verdient toch ook een extraatje met de feestdagen?

13: Iets voor je interieur

Van een spiegel of een leuk schilderij voor aan de muur tot winterse geurstokjes, iets voor je interieur is altijd leuk om te krijgen.

14: Kookcadeaus

Houd je van koken? Misschien zoek je nog een mooie borrelplank of word je altijd blij van een kookboek.

15: Cadeaukaart

Niets leuks tegengekomen op deze lijst? Je kunt ook een cadeaukaart vragen. Dan heb je alle tijd om zelf het perfecte cadeautje uit te zoeken. De Ezelpas is leuk om te geven én om te krijgen.

ezelpas_cadeaux a la carte

Nooit meer zonder verlanglijstje inspiratie

Meer inspiratie nodig? Maak een rondje Heemskerk! Wandel langs de etalages en door de winkels van je favoriete lokale ondernemers. Je komt vast genoeg leuke dingen tegen. En als jij voortaan altijd genoeg inspiratie wilt hebben, begin je nu alvast met het bijhouden van je lijstje voor volgend jaar. Of het nu voor je verjaardag is of de feestdagenperiode, als iemand jou vraagt wat je graag wilt hebben, heb jij het antwoord klaarliggen. Gebruik bijvoorbeeld een notitie-app op je telefoon. Telkens wanneer je iets leuks ziet of hoort, maak je er een aantekening van.