Internationale Dag van de Handtas

Een dag gewijd aan handtassen? Jazeker, 10 oktober is de Internationale Dag van de Handtas. De dag is meer dan tien jaar geleden verzonnen door een blog over handtassen. Op deze manier wilden zij hun passie voor handtassen delen met de rest van de wereld. En waarom ook niet? De internationale jaarkalender staat vol met dit soort dagen: van Badeenddag in januari tot Dag van de Ninja in december (echt waar).

In hoeverre al die dagen nou echt worden ‘gevierd’… Tsja, dat ligt er maar net aan wie je het vraagt en waar je kijkt. De Dag van de Handtas is natuurlijk vooral interessant voor de mensen die houden van handtassen. Je ziet bijvoorbeeld dat sommige merken deze dag aangrijpen om een nieuw ontwerp voor het eerst te laten zien. Of ze hebben tijdelijke acties en kortingen. En dat is natuurlijk weer interessant voor de mensen die graag handtassen kopen.

Wist jij dit al over handtassen?

Speciaal voor de Dag van de Handtas gingen wij op zoek naar wat leuke weetjes over dit praktische en modieuze item dat voor velen onmisbaar is. Wist jij bijvoorbeeld al dat

  1. …de kleinste handtas ter wereld niet groter is dan een korrel zeezout? Klinkt niet zo praktisch, hè? De tas is ook niet echt bedoeld om te gebruiken. Het is een kunstwerk met een knipoog naar de trend dat handtassen steeds kleiner worden en daardoor hun nut beginnen te verliezen. De handtas is weliswaar een mode-item, maar het is toch wel prettig als je er ook je sleutels, telefoon en portemonnee in kwijt kunt.
  2. …de grootste handtas ter wereld in het Guinness World Records Book staat? Recordhouder is sinds 2012 de tassenproducent Jean Dah Enterprises. Het bedrijf heeft voor dit record een handtas gemaakt van ongeveer 5 bij 7 meter groot. Daar kun je pas echt veel in kwijt.
  3. …handtassen met een rits nog relatief nieuw zijn? Handtassen worden al eeuwenlang gebruikt, maar Hermès was in 1923 het eerste merk dat een handtas met rits op de markt bracht. Daarvoor hadden de meeste tassen een trekkoord als sluiting.

Ezelpas handtas-tips

Het allerbelangrijkste dat jij wilt weten, is natuurlijk waar je in Heemskerk de mooiste handtassen shopt. We zijn op zoek gegaan naar adresjes waar je met de Ezelpas een handtas kunt kopen.

Een goede tip is bijvoorbeeld Stella Mode, waar je een ruim assortiment handtassen vindt. Stella Mode heeft tassen in neutrale kleuren zoals wit, zwart en bruin die bij al je outfits passen, maar ook gave groene en gele tassen als je lekker wilt opvallen.

Nog zo’n leuke winkel met een kleurrijk assortiment is Glad Fashion. De focus ligt op hippe en betaalbare kleding waar je blij van wordt, maar de perfecte tas kan je natuurlijk ook heel blij maken. Bezoek de winkel aan het Kerkplein of neem alvast een kijkje in de webshop.

handtas kopen dag van de handtas

Activiteiten voor de Dag van de Handtas

  • Plan een ruilfeestje. Verzamel een groep vrienden. Vraag iedereen om handtassen mee te nemen die ze niet meer gebruiken. Stal ze netjes uit en laat het ruilfeest beginnen. Dat ruimt lekker op en je gaat naar huis met een nieuwe tas: een win-winsituatie.
  • Heb jij een favoriete handtas die je altijd draagt en wil je helemaal geen andere? Grote kans dat je tas wel een opruim- en poetsbeurt kan gebruiken. De handtas is echt zo’n verzamelplek voor van alles en nog wat: pennen, haarelastiekjes, half opgegeten koekjes en bonnetjes. Tijd om je tas te organiseren dus! Dan hoef je misschien ook niet meer zo lang te zoeken naar je sleutels.
  • Wel zin in een nieuwe tas? Dan is dit natuurlijk de dag om er eentje te scoren. Wie weet zie jij een mooie aanbieding langskomen die je echt niet kunt laten liggen.