Hoera! De Ezelpas bestaat 1 jaar.

4 oktober 2022 maakte Heemskerk kennis met zijn eigen lokale cadeaukaart, de Ezelpas. Deze cadeaukaart was een initiatief van gemeente Heemskerk en BIZ Vereniging Heemskerk Centrum. Hiermee wilden ze de ondernemers in Heemskerk, na de coronaperiode, een steuntje in de rug geven. Een prachtig initiatief dat werd omarmd door zowel de lokale ondernemers als de inwoners van en rond Heemskerk. 

Breed te besteden

Je kunt de Ezelpas breed besteden in Heemskerk. Op dit moment zijn er 60 lokale ondernemers die deelnemen. Er is een ruime keuze aan winkelen, eten & drinken, wellness en sport & cultuur. Voor ieder wat wils. De ondernemers zijn er blij mee en dragen dit ook uit. Dat zij zich massaal hebben aangemeld draagt bij aan het succes van de Ezelpas. Zo’n mooi initiatief moet je samen dragen en dat gebeurt! 

“Het mooie aan de Ezelpas is dat we het samen doen. We steunen elkaar door de onderlinge samenwerking en doordat de consumenten ervoor kiezen om hun geld in het dorp te besteden.”

Arjan Sierhuis (Laurentz)

Een ton in omloop

Het is prachtig om te zien dat heel veel inwoners lokaal een warm hart toedragen. Er is binnen een jaar al €100.000,- op Ezelpassen in omloop gebracht. Een flink bedrag waar de Heemskerkse middenstand heel blij van wordt. De Ezelpas is dan ook een ontzettend leuk cadeau om te geven en om te krijgen. Je kunt Heemskerk echt ontdekken met de Ezelpas en laten zien dat je jouw lokale favorieten steunt. 

“De gemeente is ontzettend trots dat de Ezelpas alweer 1 jaar bestaat. De Ezelpas is het perfecte cadeau door het hele jaar heen. Verjaardag, feestdagen of zomaar een cadeautje voor iemand nodig? Geef een Ezelpas en je maakt de ontvanger en het winkelhart van Heemskerk blij!”

Aad Schoorl wethouder Heemskerk